Binnenkijker Formulier & Tips

Om het makkelijker te maken voor iedereen die ik benader voor een binnenkijker heb ik mijn formulieren gedigitaliseerd. Lees dit goed door zodat je weet waarmee je instemt!

TIPS!
Hallo! Wat leuk dat ik bij je langs mag komen voor een shoot!
Nu heb je vast een hoop vragen, die hoop ik hier allemaal te beantwoorden!

Als je door scrolt staat het formulier wat je dient te ondertekenen als we onze afspraak hebben ingeplanned

Wat is precies de bedoeling?
*Ik wil graag een datum met je afspreken om langs te komen en een middagje je huis & het gezin vast te leggen.
*Vaak kom ik rond 11 uur en ben ik rond 2/3 uur weer weg, dat hangt af van hoeveel kamers er op de foto mogen.
*Het is handig als iedereen aanwezig is als ik er aan kom, de foto’s van de familie te maken en daarna iedereen weer verder gaat met zijn dag, of als afsluiter nadat ik je huis heb vastgelegd ik jou/jullie vastleg. Persoonfoto’s kunnen onherkenbaar als je dat wilt!
*Er zitten geen kosten aan!
*Ik zou het enorm waarderen als jij wat te lunchen voor ons regelt, als dit niet lukt is dat absoluut geen probleem maar geef het dan even van te voren aan, dan pak ik een boterham in! Ps, ik eet vegetarisch!
Na onze gezellige dag, bewerk ik thuis de beelden, die stuur ik je in lowres op in pdf vorm ter goedkeuring, het gaat dan vooral om de personen-foto’s!
Als alles goedgekeurd is stuur ik het resultaat op naar mijn agent, die gaat het aanbieden aan de bladen.
* Het kan langer dan een jaar duren voor de foto’s verkocht worden!
* Je krijgt van mij als bedankje een leuke profiel foto en een sneaky preview foto die je mag delen op je socials, alle andere foto’s mogen niet gedeeld worden en zijn auteursrechtelijk beschermd.

Regels en afspraken
Houdt rekening met de tijd die ik steek in het vinden van een huis, het afspreken en het plekje in mijn agenda wat ik voor je vrijhoud.
Als je liever wilt wachten tot een blad je persoonlijk benaderd dan mag dat, maar door nare ervaringen vraag ik je dan om met mij geen afspraken te maken, ik maak de belofte aan jou dat ik kom, dan verwacht ik ook dat je houdt aan die afspraak.
Kortom als je met dit formulier akkoord gaat dan kan je niet afzeggen voor een andere aanbieding van een blad of fotograaf voor een binnenkijker. Zowel dan breng ik kosten in rekening.

Ook hebben fotograven onderling de afspraak dat wij tot 6 maanden na een shoot niet in elkaars huizen komen, zo heeft de eerste fotograaf tijd om te verkopen. Mocht je dus meer aanvragen ontvangen dan geef je aan dat er pas iemand geweest is en moet je 6 maanden wachten tot de volgende. VTwonen heeft zelfs de regel dat beeld 6 maanden na publicatie niet ergens anders mag verschijnen, dus houdt daar rekening mee!


Voorbereidingen
Dingen waar jij op kunt letten:

-Doe alle lampen uit wanneer ik er ben of voor ik kom, dit is niet gewenst bij de bladen.
– Het is fijn om in een schoon huis te werken, maar maak je niet te druk!
Helaas moet ik ook wel eens afzeggen, dus leg niet te veel druk op jezelf om alles af te hebben in huis, je mag ook optijd verzetten als je de deadline gewoon niet red!

-Kom je er qua stijling vandaag even niet uit? Wij kunnen samen nog even wat decoreren en doen voor ik de foto maak! Soms verander ik ook zelf iets als ik denk dat het beter verkoopt. Zet liever iets teveel neer en beslis als ik er ben, weghalen is namelijk makkelijker dan toevoegen (en ik weet niet wat je in huis hebt)

-Verwijder zo veel mogelijk snoeren, boxjes, opladers, speelgoed van te voren, tijdens het fotograferen wordt het nog wel eens vergeten! Stop het goed weg zodat het niet perongeluk op de foto komt.

-De ruimtes waar ik fotografeer zijn uiteraard even verboden gebied voor kindjes, maar ook dit kan allemaal even in overleg, dus maak je niet te druk, misschien wel handig om geen speeldates af te spreken bij jullie thuis die dag of een oppas te regelen!

Hopelijk helpt dit! Vele van jullie geven aan een beetje zenuwachtig te zijn als ik kom, maar het is echt niet nodig! Ik heb je met een reden gevraagd! Ik heb er dus vertrouwen in dat het gepubliceerd zou kunnen worden, dus daar gaan we voor! Als je vragen of twijfels hebt, stuur me gerust een berichtje!

Ik schrijf ook het liefst persoonlijke interviews met leuke anekdotes, als er wat te binnen schiet, vertel het mij gerust!

———————————————————————-

FORMULIER Binnenkijker Anne den Haan

Lees dit goed door en onderteken aan het eind voor akkoord

– Het is langer dan 6 maanden geleden dat er foto’s video’s zijn gemaakt van het huis, met nadruk op hometours en binnenkijkers. Andere soort shoots, die van belang zijn, graag doorgeven.

– Foto’s zijn eigendom van fotograaf, tenzij afgekocht, en worden in een database opgenomen waar later nog verkoop uit kan voortvloeien via Coco Features.

– Na ‘datum van binnenkijk shoot’ door Anne den Haan, mag er minimaal 6 maanden geen andere fotograaf langskomen voor soortgelijke producties in huis van bewoner. Wanneer dit toch gebeurd zonder toestemming, mag de fotograaf factureren voor misgelopen inkomen (min 800,- euro per reportage).

– Ontvangen proef-overzicht (low res pdf of jpg’s) mogen niet worden gedeeld met derden.

– Bij verkoop bent u bereid (op afspraak) om een journalist te ontvangen voor een interview, dit kan ook telefonisch of via andere wegen worden afgenomen, het blad geeft dit aan.

– Bij verkoop dient bewoner een plattegrond aan te leveren wanneer het blad hiernaar vraagt.

-Ik heb met Anne den Haan afgesproken een binnenkijker in te plannen, ik kan dit niet afzeggen door aanvragen of aanbiedingen van derden. Wanneer dit toch gebeurd zonder toestemming van fotograaf, mag de fotograaf factureren voor misgelopen inkomen of vrijgemaakte tijd in de agenda.

Nog vragen?

Sterrenkroos 3
2481 CM
Woubrugge
Netherlands

Formulier Binnenkijker
ondertekening

%d bloggers like this: